REFLEXIONS SOBRE MUNTANYISME DIRIGIDES AL GOVERN BALEAR

 


La meva intenció amb aquest escrit és reflexionar sobre el que passa a Mallorca amb la pràctica d’activitats a la muntanya, particularment a l’excursionisme.

Escric des del Pirineu, quan encara no he tornat a Mallorca i ja havent acabat les rutes que tenia previst fer en aquesta estada per terres principalment d’Aragó i també alguna incursió a Catalunya.

Han estat en números grossos 14 activitats,  230 quilometres, 13000 metres d’altitud positiva i 85 hores d’activitat realitzat tot en mitja i alta muntanya.

No m’he trobat en tots aquests dies ni una sola prohibició, no he hagut de botar cap barrera, no he hagut de botar filferros, no he trobat cap zona d’exclusió, no he tengut cap problema amb cap propietari, tot, absolutament tot ho he pogut dur a terme de una forma plàcida i serena, sense incomplir cap llei,  i hem de tenir en compte, que al Pirineu com no pot ser d’altre manera hi ha propietat privada i a Aragó més de 360 espècies protegides tant pel que fa a la fauna com a a la flora.

És evident que la mostra que present és modesta i no pot ser molt significativa, però és que ja van més de 60 viatges tant a Pirineus coma a altres zones peninsulars i puc afirmar que pràcticament mai he tengut cap dels problemes que sovint si tenc a Mallorca i que tenim molts dels que practicam aquesta activitat.

Per tant i ja per a concloure, no és necessari dir massa més, faig una crida a les autoritats  pertinents per que es posin les piles de una vegada i comencin a fer feina per que a Mallorca tot el col·lectiu muntanyenc, tengui com a mínim les mateixes condicions i drets que es tenen a la immensa majoria dels espais naturals de la resta d’Espanya.

Peus de Pork.

Comentaris