EL DESOLADOR FUTUR DE L'EXCURSIONISME A MALLORCA


 Feia temps que no escrivia al Blog, durant anys ho vaig fer i publicava moltes cartes als diaris, sempre intentant donar un punt de vista imparcial i just, record una publicació que fou reduplicada en diversos mitjans que parlava del monarca emèrit, i que finalment s’ha vist que tot el que deia, era veritat.

Avui, esperonejat per unes amenaces que he rebut per part de un senyor, propietari de una finca de muntanya, han fet que torni a escriure, pel que consider una causa justificada.

En primer lloc, comentar que som absolutament respectuós amb la propietat privada i que a la vegada som caminador, senderista, excursionista i muntanyenc, aquest fet hauria de ser compatible amb el primer, però si vius a Mallorca cada vegada és més complicat dur-lo a terme, m’explicaré.

Segons informacions oficials, el 95% de la Serra de Tramuntana, que es l’espai majoritàriament emprat pels excursionistes, és privat. Si tots els propietaris tanquen a filferro de forma aferrissada les seves propietats, s’ha acabat el poder fer rutes, el poc espai públic que resta ens deixa unes quantes rutes que a més a més al llindar amb propietats privades, moltes ni es podrien dur a terme.

Per tant tots aquells que diuen que hem de ser escrupolosament respectuosos amb la propietat privada i caminen, que tirin la primera pedra si mai han passat per un lloc privat, és pràcticament impossible fer excursionisme si no es passa pel privat, a no ser que repeteixis les mateixes rutes un cop i un altre.

Hi ha de moment i esperem que continuï així, molts propietaris que deixen passar sense cap problema, que deixen passar pagant una taxa o que deixen passar dies concrets, i en tot plegat anam trampejant el tema que ens ocupa.

El futur és desolador a Mallorca, moltes vegades m’he plantejat si hi ha solució a aquest desgavell i simplement mirant com ho fan a molts llocs  de la península ibèrica tendríem aquestes solucions que no és altre que l’enteniment entre propietaris, excursionistes, conservacionistes, caçadors i autoritats; tots podem conviure en els grans espais naturals, hi ha lloc per a tothom.

No és de rebut que un individu per molt ric i poderós que sigui pugui acaparar un gran espai natural i negui a la resta del món el poder gaudir d’ell, en arribar això començarem una lluita brutal que segur tendrà nefastes conseqüències, revoltes , guerres, misèria i mort. Pensau per un moment que el Bill Gates o un altre compra tota la Serra i la blinda amb filferro i seguretat privada, pensau-ho bé !!



Comentaris